Magazin      Muzica      Galerie foto     Articole      Director      Forum      Jocuri  
spacer
Data:
       
  Home Login Contact Harta site  
spacer
   Plante si flori    |    Ingrijirea plantelor    |    Inmultirea plantelor    |    Gradinarit    |    Amenajarea gradinii    |    
spacer
spacer

 

 
 
Plante:
Selecteaza denumirea
 
 
  documentatie
  galerie foto
   
 
 
Apartament
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]
sinningia - gloxinia
sinningia
solanum - solanum
solanum
spathiphyllum - spatifilum
spathiphyllum
streptocarpus - streptocarpus
streptocarpus
thunbergia - tunbergia
thunbergia
 

Plantele de apartament

In principiu nici o planta nu este facuta special pentru apartament. Plantele sunt fiinte vii ale caror medii naturale difera in functie de particularitatile fiecareia. Din acest punct de vedere nu trebuie sa uitam ca ele cer o ingrijire continua apropiata de conditiile de viata din regiunile de origine. De asemenea nu trebuie uitat ca noi in apartament oferim plantelor un mediu artificial in care suferinta captivitatii si a mediului artificial neprielnic poate duce la o dezvoltare dizarmonioasa a plantei si chiar la pieirea ei. Prin aceasta nu inseamna ca va trebui sa le udam in fiecare zi si toata ziua sau sa le dam ingrasaminte in tot timpul anului. Un control regulat asupra starii plantei este suficient si dupa caz le vom uda, le vom administra ingrasaminte, le vom trata contra bolilor si daunatorilor etc.
De asemenea in timpul absentei noastre plantele cer ingrijiri si nu pot fi abandonate intr-o casa inchisa. Din acest punct de vedere aplicarea culturii hidroponice prezinta un avantaj mare pentru publicul amator de plante decorative, specificand intretinerea mai ales in ceea ce priveste udatul pe perioadele absentelor prelungite. Pentru plantele care se preteaza la acest sistem de cultura se pot enumera:
Ficus, Dracaena, Hedera, Cocos weddeliana, Philodendron, Bromelia
si altele.
Cand nu folosim cultura hidroponica vom scoate plantele in exterior intr-o gradina unde le vom ingropa impreuna cu ghivecele, intr-un loc umbrit sau semiumbrit. Numeroase plante de interior suporta aerul liber de la inceputul lunii mai pana la 15 septembrie:
Cissus, Azalea, Ficus, Hedera, Lantana, Clivia, Aralia sieboldii etc.
Caută in site cu -
 
Noutati pe mail:
 
Inscrie-te la Newsleter ca sa primesti cele mai noi articole despre domeniile care te intereseaza:
 
 

 Regulament Recomandari Top articole