Magazin      Muzica      Foto elixir     Articole      Director      Forum      Jocuri  
spacer
Data:
       
  Home Login Contact Harta site  
spacer
   Plante si flori    |    Ingrijirea plantelor    |    Inmultirea plantelor    |    Gradinarit    |    Amenajarea gradinii    |    
spacer
spacer
 
     
:: Poze camellia 0 Comentarii

 
Denumire latina: camellia
Denumire uzuala: camelia
Alte denumiri:

PLANTE DE APARTAMENT
CAMELIA : cultivare, ingrijire, inmultire

   Acest gen, avand cca 14 specii de arbusti si mici arbori, cu frunze persistente alterne crenelate sau lungi, isi are originea in Japonia, China etc.
Culoare florilor difera in functie de cele 100 specii si varietati in cultura: flori rosii striate cu alb sau albe patate cu rosu sau de la alb imaculat pana la rosu purpuriu, trecand prin toate nuantele.
Camelia Japonica L. Este un arbust cu frunzele de culoare verde inchis, cu fata lucioasa, oval acuminate, dintate si poate ajunge pana la 10 m inaltime, avand o crestere piramidala.
Florile, solitare sau cate doua, rosii purpurii aprinse, simple sau duble (avand diametru de cca 5-7 cm), apar iarna sau primavara. Staminele, grupate in cerc in centrul florii, cu antere galbene, sunt numeroase. Cultura este mult asemenatoare cu cea a azaleelor, deosebindu-se numai ca ritm de crestere. Camelia se dezvolta mult mai incet. Inmultirea se face prin butasi in sera la cca 15oC, iarna. Taiati nu prea lung, de sub baza unei frunze viguroase, se infig in turba nisipoasa. Inradacinarea va dura mai multe saptamani, deoarece lastarii sunt lemnificati. Pentru ca butasii putrezesc usor, nu vom uda prea mult. Dupa ce s-au inradacinat, se tin in sere reci, trecandu-I apoi, intr-un pamant nisipos de ericacee, in ghivece de 8-10 cm diametru. Obisnuit, cam in al cincilea sau al saselea an, camelia poate deveni apta de a fi comercializata.
Plantele destinate infloririi se vor tine din februarie-martie la o temperatura de 10-12oC, pe care o vom creste usor, ajungand in cateva saptamani la 18oC. in timpul acesta, plantele se vor umbri si se vor mentine umede.
Perioada care va contribui la formarea bobocilor va fi cea in care pplantele se vor tine (incepand indata ce lasarii si-au incetat vegetatia) intr-o stare asa-zisa de uscaciune. Se va mentine aceasta situatie pana ca la vaful lastarilor se va observa umflarea bobocilor. Cu cat perioada de uscaciune a plantei se va intretine cu mai multa atentie (fara sa se riste pierderea ei), cu atat se vor obtine mai multi muguri floriferi transformati din muguri foiosi.
In mod natural, fara aceasta metoda presanta, planta nu ar inflori atat de tanara.
Odata cu aparitia bobocilor incepem sa udam, treptat, ajungand la un udat normal, cand plantele se vor aerisi, de asemenea treptat, in vederea aclimatizarii si scoaterea lor in aer liber, sub umbrare.
Schimbarile bruste de umiditate, temperatura sau, uneori, numai rasucirea plantei pe alelasi loc (alternenta de lumina pe diferite parti ale plantei) pot provoca caderea bobocilor. Deci, vom evita cele enumerate mai sus.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Trimite acest articol unui prieten:
Daca consideri interesante aceste informatii, impartaseste-le si prietenilor tai ...
   
Adauga un comentariu sau o intrebare
Daca doresti sa aflii ceva in plus despre camellia pune o intrebare, sau scrie-ne parerea ta
   
Inscrie-te la Newsletter
Inscrie-te la newsleter ca sa primesti cele mai noi articole despre domeniile care te intereseaza: ...
   
Adauga un articol
Contribuie si tu la extinderea directoarelor plante si flori prin articole noi ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 0 COMENTARII
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Alte plante - apartament :
 
 
  documentatie
  galerie foto
   
 
 


Magazin |
Muzica |  Galerie foto Articole  |  Director  |  Forum  |  Jocuri  |  Felicitari electronic

Harta site |  Parteneri |  Copyright |  Contact Regulament Recomandari Top articole